21. Yüzyılda Türkiye’de Sosyal Bilimler ve Toplum Sorunları Sempozyumu Düzenlendi
29 Mart 2021 | 14:06

Üniversitemiz ve Akademisyenler Birliği Derneğinin birlikte düzenlediği “21. Yüzyılda Türkiye’de Sosyal Bilimler ve Toplum Sorunları Sempozyumu” çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Sempozyum başkanlığını Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Açık’ın yaptığı etkinlikte açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Akademisyenler Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Yıldız, Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1926 yılında kurulan ve 95 yıldır hizmet veren Türkiye’nin köklü kurumlarından Gazi Üniversitesinin sadece eğitim bilimleri alanında değil mühendislik, tıp ve sosyal bilimler alanlarında da öğrenciler yetiştirdiğini anlattı. 95. yıl olmasına karşın hala o ilk günün heyecanını yaşadıklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Gazi Üniversitesi toplumun değerleriyle barışık, bu değerlere katkı sağlamayı görev edinmiş, 21’inci yüzyılda Türkiye vizyonuna katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirmeye devam etmektedir” diye konuştu.

Prof. Dr. Şahin, Akademisyenler Birliği Derneğinin bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, üniversiteler ile birlikte faaliyetler yürüttüğünü anlatarak, Dernek hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Açık ise toplum bilimlerinin tanımını yaptıktan sonra toplum bilimi ve toplum sorunları hakkında görüşlerini paylaştı.

“Türk Dış Politikası” konusunun masaya yatırıldığı ilk oturumda Prof. Dr. Sencer İmer, Doç. Dr. Cihat Yaycı, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Prof. Dr. Mehmet Akif Okur sunum yaptılar. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin ise oturuma davetli konuşmacı olarak katıldı.

İkinci oturumda  “Toplum ve Değişim” konusu tartışıldı. Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Prof. Dr. Hayati Beşirli, Prof. Dr. Mustafa Erkal, Prof. Dr. Levent Eraslan konuşma yapan isimler olurken, Şair ve Yazar Mustafa Ruhi Şirin ise davetli konuşmacı olarak sunum gerçekleştirdi.

Üçüncü oturumda “Dil, Kültür ve Edebiyat” konusu ele alındı. Prof. Dr. Tahire Memmed, Prof. Dr. Cabbar İşankul, Prof. Dr. Mustafa Öner ve Doç. Dr. Tudora Arnaut konuşma yapan isimler oldu.

Sempozyumun ikinci gününün ilk oturumunda “Tarih ve Kimlik” konusu ele alındı. Prof. Dr. Üçler Bulduk, Prof. Dr. Sadettin Yağmur, Prof. Dr. Namiq Musalı ve Prof. Dr. Gültekin Yıldız sunum gerçekleştirirken, Prof. Dr. Ali Satan ise davetli konuşmacı olarak konferansa katıldı.

İkinci oturumda “Ekonomi ve İstikrar” konusu tartışıldı. Prof. Dr. Mustafa İlbaş, Prof. Dr. Murat Çetinkaya, Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar ve Prof. Dr. Haşim Akça sunum gerçekleştirdiler.

Son oturumda ise “Türkiye ve Eğitim Sistemi” konusu masaya yatırıldı. Prof. Dr. Hayati Akyol, Prof. Dr. Mustafa Özcan, Prof. Dr. Şener Büyüköztürk ve Prof. Dr. Salih Çepni sunum yapan isimler oldu.

 

 

background image