18’inci Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Düzenlendi
18 Şubat 2021 | 13:40

Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı’nın organize ettiği 18’inci Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi çevrim içi olarak düzenlendi. Kongreye destek veren üniversiteler arasında yer alan Gazi Üniversitesi adına Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmalarında ilk sözü alan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu gurur ve memnuniyetini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin hayırlara vesile olmasını dilerken 18’incisi düzenlenen bu önemli kongrede yer almaktan dolayı memnuniyetini ifade etti ve Türk dünyasının sorunlarının bu kongrede ele alınacağını söyledi.

Kongrede, Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Kuzey Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, Kazakistan Korkut Ata Kızılordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beibitkul Karimova, Kazakistan Miras Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bolat Atymtayevich Mirzaliyev, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık birer konuşma yaptılar.

Türk dünyasının meselelerinin ele alındığı kongreye 300’e yakın bildiri ile rekor sayıda başvuru yapılırken Azerbaycan, Makedonya, Kırım, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Afganistan, Endonezya gibi dünyanın farklı coğrafyalarından katılımlar gerçekleşti.

Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.