Yunus Emre Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TÖMER)  başladı. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında deneyim kazanmak isteyen katılımcılara yönelik hazırlanan program, 12 Aralık 2016-6 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Programın açılış töreni, 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Nezir Temur ile Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül’ün katılımlarıyla yapıldı. Programın açış konuşmasında Doç. Dr. Nezir Temur, Gazi Üniversitesi’nin bu alandaki tecrübe ve birikimini katılımcılarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, katılımcıların seminerlerde akademisyen ve uzmanlardan çok istifade edeceklerini, aynı zamanda staj derslerinde de işin mutfağını deneyimli okutmanlardan öğreneceklerini belirtti ve katılımcılara başarılar diledi.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Kerim Sarıgül de konuşmasında Yunus Emre Enstitüsü’nün dünyada Türkçe öğretimi alanında her geçen gün daha fazla mesafe kat ettiğini, bugün itibariyle 40 ülkede 50 merkeze ulaştığını ifade ederek on binlerce kişiye kendi ülkelerinde Türkçe öğrettiğini ve Türk kültürünü tanıttığını belirtti. Türkçe öğretmenin sadece bir dil becerisini aktarmak olmadığını, aynı zamanda gönüllere hitap ederek kişiler ve toplumlar arasında dostluklar kurmak olduğunu ifade etti. Türkçe öğretimi alanındaki önemli bir ihtiyaca cevap veren bu sertifika programını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Sarıgül, Gazi Üniversitesine iş birliğinden dolayı teşekkür ederek katılımcılara başarılar diledi.

4 hafta sürecek programda katılımcılar teorik ve pratik alanda eğitimler alacaklardır. Program kapsamında katılımcılara alan uzmanı akademisyenlerce farklı konularda seminer dersleri verilecektir. Katılımcıların seminer ve uygulama sınavlarının değerlendirilmesinin ardından başarılı olan adaylara 06 Ocak 2017 tarihinde yapılacak kapanış programında sertifikaları takdim edilecektir.

14.12.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği