‘Özel Olimpiyat Bölge Oyunları’ Bu Yıl Gazi’de
20 Nisan 2017 08:39

Üniversitemiz, Türkiye Özel Sporcular Eğitim Derneği (TÖSSED) işbirliğiyle Özel Olimpiyat Bölge Oyunlarına ev sahipliği yaptı.

Üniversitemizin ilk kez ev sahipliği yaptığı oyunların açılış töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, özel sporcularının fizik kondisyonları ile motor becerileri ve yeteneklerini geliştirmek, onların cesaretlerini sergilemek ve toplumla ilişkilerini güçlendirmek adına bu oyunların çok büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “Temelleri merhum Prof. Dr. Hıfzı Özcan ile işadamı Sakıp Sabancı girişimiyle 1982’de atılan TÖSSED’in organize ettiği oyunlara ev sahipliği yaparak Gazi Üniversitesi olarak toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

TÖSSED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ise, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan’ın kendilerine verdikleri desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletirken, Gazi Üniversitesi’nin oyunlara ev sahipliği yapmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Şehit Muhammed Yalçın Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve 100 özel sporcunun katıldığı oyunlarda atletizm, karma basketbol ve masa tenisi branşlarında müsabakalar yapıldı.

Renkli görüntülere sahne olan açılış töreninde, konuşmaların ardından, üniversitemiz öğrencileri tekvando ardından da halk oyunları gösterileriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.  Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllülerin yanı sıra antrenör akademisyenler oyunlar boyunca sporculara her türlü desteği sağladı.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hacı Ahmet Pekel, turnuvaya katılan Elif adlı özel bir sporcuyla sembolik bir yarışma yaptı. Yarışmanın startını veren Rektörümüz, müsabakayı kazanan özel sporcunun da madalyasını taktı.

26.04.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği