‘Gazi’ye Saygıyla… Cumhuriyet’ Sergisinin Açılışı Yapıldı
17 Kasım 2020 | 11:19

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yılı sebebiyle Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’nın düzenlediği ‘Gazi’ye Saygıyla… Cumhuriyet Sergisi’nin açılışı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz ile öğretim üyeleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesinin bir mezunu olmaktan gurur duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Fakültenin kurulduğu günden bu yana, Türk sanatının gelişiminde önemli rol  oynadığını ve katkılar sağlamaya devam ettiğini söyledi. Salgın sebebiyle her türlü faaliyetleri çevrim içi olarak yaptıklarını anımsatan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, sergide emeği geçen öğretim üyelerimize ve eseri bulunan sanatçılara teşekkür etti. Prof. Dr. Musa Yıldız, hayatta olmayan sanatçılara da Allah’tan rahmet diledi.

Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi ise Gazi Eğitim Fakültesinin kurulduğu günden bu yana çok değerli sanatçılar yetiştirmeye devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Selvi, sergideki eserlerin gelecek kuşaklar için önemli bir miras olduğunu sözlerine ekledi.

Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür ederek, uzun bir aradan sonra ilk kez bir sergi açılışına rektörün katıldığını belirtti.  Prof. Dr. Meliha Yılmaz, Gazi Eğitim Fakültesi mezunu Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’a desteklerinden dolayı da teşekkür etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan Gazi Üniversitesinin Türk sanatının gelişiminde büyük rol oynamasının yanı sıra geçmişten günümüze çok değerli sanatçı ve akademisyenleri de Türk sanatına kazandırmaya devam ettiğine değinen Prof. Dr. Yılmaz, Cumhuriyetimizin 97’nci yılı nedeniyle düzenlenen sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Gazi’ye Saygıyla… Cumhuriyet Sergisi, https://gaziresimissanalsergi.gazi.edu.tr/29ekim2020 adresinden izlenebilir.

background image