Duyuru
"Hastaneme Can Ver, Hayatıma Renk Ver" İsimli Projenin Kapanış Toplantısı ve Duvar Resminin Açılışı
28 Eylül 2017 | 09:26

 

 

 

 

 

 

 “Hastaneme Can Ver, Hayatıma Renk Ver!” Projesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 636306364434294031 başvuru numaralı bir GENÇDES Projesidir. Bu proje, 01 Temmuz-30 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşmiş kısa dönemli bir projedir.

Gerçekleştirilen bu projenin hedef kitlesini, 20-29 yaş aralığındaki üniversiteli gönüllüler (24 kişi) ve 7-18 yaş aralığındaki hastanede tedavi gören çocuk ve genç katılımcılar (6 kişi) olmak üzere toplamda 30 gönüllü öğrenci ve hasta oluşturmaktadır.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Bilimleri Bölümü ve Gazi Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından ortaklaşa yürütülen bu projeye Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü de destek vermiştir. Proje kapsamında, Gazi Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin 81 metre uzunluğunda ve 8.3 metre yüksekliğindeki, hasta odalarına bakan istinat duvarına, anket verilerine dayalı tasarımı yapılan özgün bir duvar resmi çalışması yapılmıştır.

Hastaneme Can Ver, Hayatıma Renk Ver Projesi, Türkiye’de hastane ortamında yapılan, bu boyutta oluşturulan, anket verilerine dayalı tasarımı yapılan, tek ve özgün bir duvar resmi çalışması olması açısından bir ilki gerçekleştirmiştir. Bununla birlikte; görsel sanatların toplumsal yapı içerisinde somut olarak var olması, sanatın iyileştiren boyutunun yeni yaklaşımlar açısından uygulama çalışmaları içerisinde yer verilmesi, disiplinler arası ortak çalışma bilinci ve becerisinin sağlanabilmesi ve sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilebilmesi açısından bu proje oldukça önem taşımaktadır.

Projenin gerçekleşmesi sürecinde, projenin hastaların iyileşme sürecine sağlayacağı katkıya inanan gönüllü tüm destekçilerin üstün çabası, özverili destekleri ve sosyal sorumluluk bilinçleri sayesinde proje uygulaması keyifle sonuca ulaştırılmıştır. Hastaneme Can Ver, Hayatıma Renk Ver Projesine katkı ve desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.  

 

background image