Üniversitemiz ve Balıkesir Üniversitesi Arasında Kurumsal Akreditasyon Deneyim Paylaşım Toplantısı gerçekleştirildi
9 Mayıs 2024 | 21:30

Gazi Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi arasında kurumsal akreditasyon ve veri yönetimi süreçlerine ilişkin deneyim paylaşım toplantısı gerçekleştirildi. Balıkesir Üniversitesinin talebi üzerine Kalite Koordinatörlüğümüz tarafından düzenlenen ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ile Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay'ın başkanlık ettiği çevrim içi toplantıya Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar ve Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Emre Boran, Balıkesir Üniversitesi Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Nuray Gedik, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Ergün ile Kalite Koordinatörlüğü personelleri katıldı.

Gazi Üniversitesinde 2005 yılından bu yana yürütülmekte olan kurumsal kalite süreçlerinin gelişiminin aktarıldığı toplantıda Kalite Komisyonu Çalışma Takvimi uyarınca Koordinatörlük desteğiyle yürütülen Kalite İyileştirme Planı, Birim Danışman Üyeliği, Kurum, Birim ve Program İç Değerlendirme Raporu hazırlıkları, Kurumsal Anketler ve Stratejik Planlama süreçleri üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Kalite süreçlerinde kurumsal verilerin nasıl derlendiği, raporlandığı ve işlendiğini aktarmak üzere Kurumsal Veri Yönetimi Sisteminin tanıtıldığı toplantıda Üniversitemizin yönetişim süreçlerine girdi sağlayan AVESİS, BAPSİS, APSİS ve ATÖSİS’in karar alma süreçlerine nasıl aktarıldığına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Balıkesir Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi arasında kalite ve kurumsal veri süreçlerine ilişkin iş birliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla Üniversitemize bir ziyaret planlanmasının karara bağlandığı toplantı, edinilen tecrübelerin sürekli iyileştirme süreçleri desteklemesi amacıyla takip eden süreçlerde de paylaşılması temennileriyle sona erdi.

akreditasyon-1 akreditasyon-1 akreditasyon-1
background image